Lead Partner "Gemeinsam leben und lernen in Europa e. V.”

ONG-ul „Lead Partner Gemeinsam leben und lernen in Europa e. V.” (GLL) este un ONG grassroot privat cu originea în estul Bavariei, având sediul principal în Passau.

Direcția principală aGLL este promovarea voluntariatului și inițierea cooperării, activităților și proiectelor în rândul diferitelor persoane, organizații și comunități care lucrează cu scopul de a înlătura discriminarea și inegalitatea, oriunde apar ele. De aceea, printre membrii organizației se numără comunități locale, districte, organizații sociale, companii private, decidenți și cetățeni.

Promovarea oportunităților egale pentru toți este realizată prin proiecte de voluntariat și activități de integrare în domeniul a) promovării învățării pe tot parcursul vieții, b) luptei împotriva discriminării și rasismului prin promovarea toleranței și diversității, c) dezvoltării activității de voluntariat în cadrul comunității, d) sprijinirii grupurilor-țintă defavorizate, e) muncii educaționale, f) activităților de integrare a perspectivei de gen și g) implementării unei formei inovative pentru activitățile de integrare socială. GLL promovează atât înțelegerea și învățarea reciprocă, cât și cooperarea între toate grupurile de vârstă și între oamenii din Europa.

Vezi mai mult: www.gemeinsam-in-europa.de

Email: eu-projects@gemeinsam-in-europa.de

Institutul de inovare și coeziune socială

Institutul de inovare și coeziune socială este o organizație a societății civile, creată pentru a ajuta indivizii, comunitățile și instituțiile să își dezvolte abilitățile, să își îmbunătățească performanța și să transmită cunoștințele pentru a putea răspunde provocărilor societății și astfel, pentru a contribui activ la dezvoltarea unui spațiu european de competențe și calificări.

Scopul nostru este să promovăm învățarea pe tot parcursul vieții și inițiativele de naturătransnațională adresate în special tinerilor, cursanților adulți și profesioniștilor, prin educația nonformală. Viziunea noastră principală este ca inovația să fie aplicată la nivelul societății civile, și deci să contribuie la coeziunea socială. 

Vezi mai mult: www.fifty-fifty.gr

Email: info@fifty-fifty.gr

ARISTA DEKA

ARISTA DEJA este o întreprindere de mărime medie în Republica Cipru.

Misiunea ARISTA DEKA LTD este de a oferi servicii de cea mai înaltă calitate clienților locali și internaționali, partenerilor de proiect și societății în care trăim. Suntem activi în următoarele domenii:

  • Educație si cercetare.
  • Programe europene.
  • Servicii de orientare profesională pentru studenți și șomeri.
  • Organizare de evenimente.
  • Comunicare, vizibilitate și răspândirea rezultatelor proiectului.
  • Educația mediului.
  • Sprijin social.

Vezi mai mult: https://aristadeka.eu/

Email: contact@aristadeka.eu

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN) este o organizație nonguvernamentală înființată în decembrie 2004. Misiunea CVCN este de a extinde voluntariatul ca un mijloc de implicare a cetățenilor în procesul de dezvoltare a comunității clujene. Viziunea noastră e a unui Cluj solidar, în care cetățenii sunt implicați în soluționarea problemelor comunității, prin oferirea timpului, cunoștințelor, abilităților, energiei, talentelor și experienței lor, pentru o comunitate mai sănătoasă. Tindem spre o comunitate în care implicarea într-o activitate de voluntariat reprezintă o valoare acceptată și împărtășită de toți membrii comunității.

Obiectivele CVCN includ (a) creșterea numărului de voluntari în instituțiile publice clujene și în ONG-uri, (b) stimularea gradului de implicare comunitară a cetățenilor Clujului, prin activitățile de voluntariat, (c) dezvoltarea nivelului de inovare în domeniul voluntariatului (prin implementarea unor proiecte-pilot de voluntariat), (d) promovarea voluntariatului în rândul cetățenilor comunității noastre.

Vezi mai mult: www.centruldevoluntariat.ro

Email: cluj@voluntariat.ro